Ιστορικό

Η επιχείρηση ξεκίνησε παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οκτώ μέλη της οικογένειας Σεβαστάκη αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους το Καρλόβασι της Σάμου και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στην “πρωτευουσιάνα” Αθήνα.
Αρχικά ίδρυσαν βιοτεχνία κατασκευής πασουμιών στην οδό Καλλέργη, στο Μεταξουργείο, ενώ επτά χρόνια αργότερα (το 1945), δημιούργησαν τα πρώτα καταστήματα. Ένα πωλήσεων υποδημάτων στην οδό Θεμιστοκλέους 11 και ένα πωλήσεων πασουμιών στην οδό Βουλής 7.

Ο θησαυρός του Σεβαστάκη

Όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο το όνομα Σεβαστάκη αποκτούσε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας και όχι μόνο. Σε μία περίοδο (1966), που η οικογένεια Σεβαστάκη ξεκινούσε, ως πρωτοπόρος, τις εξαγωγές υποδημάτων σε διάσημους οίκους (Jerry Miller στην Αμερική, Pierre Cardin στη Γαλλία και Bally στην Ελβετία) άρχισε παράλληλα να κτίζεται ιδιαίτερη σχέση με τους αστέρες του εγχώριου και του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Η επιχείρηση συνεχίζεται σήμερα από τα παιδιά και τα εγγόνια των ιδρυτών, με το ΝΕΟ κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας Χαρ. Τρικούπη 6-10, καθώς και τα υφιστάμενα στο Μαρούσι Ερμού 20 και στη Νέα Μάκρη Ελ.Βενιζέλου 31.

ad41